Aluminijumski prozori

LC Aluplast

ALUMINIJUMSKI PROZORI

ŠTA JE TERMOPAN I ČEMU SLUŽI?

Termopan je konstrukcija od dva ili više stakala, između kojih postoji vazdušni prostor koji formiraju rauličite distancione lajsne. Najbolji termopan potpuno izoluje vaš dom od spoljašnjih uticaja i sprečava formiranje kondenzacije. Odgovoran je za prenos toplote, prenošenje svetlosti, buku i refleksiju svetlosti. Termopan čini oko 80% površine celog prozora pa je izuzetno važno da kvalitetan. Naše distancione lajsne su napravljene od nerđajućeg čelika ili PVC-a zbog neverovatnih kvaliteta ovih materijala.

ZAŠTO JE BITAN OKOV NA PROZORU?

ActivPilot je najnovija generacija Winkhaus sistema, koji kombinuje najsavremeniji dizajn i visoku funkcionalnost. Kompanija koja razvija ovaj okov je starija od 160 godina i njihov proizvod je jedinstven sa dvoosovinskim otvaranjem, koji je najbolji sigurnosni okov. Zato radimo samo sa njima!

ZAŠTO SE JAVLJA KONDENZACIJE NA ALUMINIJUMSKIM PROZORIMA?

Kondenzacija zavisi od temperature i vlage u prostoriji. Pod pretpostavkom da je prostorija zagrejana na 20 ̊C, a vlažnost vazduha je 50%, hlađenje sobe za 9 ̊C može dovesti do kondenzacije i vlage. Rešenje ovog neprijatnog problema? Prozori sa tri stakala u termopanu (preko 36 mm) i PVC distancione lajsne - kondenzacija je gotovo nemoguća.

ETEM E-75 ALUMINIJSKI SISTEM

Vrhunski aluminijumski trostruki termopan, sa dvostruko zaptivnim sistemom na krilu. Sigurnosni okov je osnovni + RC2 ActivPilot. Sistem je dostupan u crnoj boji.

Toplotna izolacija: Uw = 1.2 - 1.6 W/m2
Zvučna izolacija: 34 - 46 dB
Garancija: 5 godina

ETEM E-45 ALUMINIJSKI SISTEM

Prvoklasni aluminijumski sistem sa osnovnom sigurnošću + RC2 i ActivPilot okovom. Dostupno u crnoj boji.

Toplotna izolacija: Uw = 1.4 - 1.9 W/m2K
Zvučna izolacija: 34 - 42 dB
Garancija: 5 godina

Kontaktirajte nas!